SUPERNENS

(recomanat per a la campanya “Fas 6 anys. Tria un llibre”)

 

Supernens és un àlbum il·lustrat sobre la rica diversitat de la condició humana que planteja una nova mirada sobre el món de la discapacitat. 

L’Ivan és un nen fascinat pels poders dels superherois. Un dia el seu pare el fa adonar que els superherois, a l’igual que la resta de persones, tenen grans habilitats però també pors i inseguretats; i que és aquesta barreja la que ens fa únics i especials. Passejant i observant atentament el món que l’envolta anirà descobrint que hi ha tot un món de superherois als quals els falten els braços, no hi veuen o potser no poden caminar; però que han après a pintar amb els peus, a llegir utilitzant els dits o a jugar a bàsquet en una cadira de rodes. Persones que han sabut afrontar les seves mancances a base de valentia i coratge  i desenvolupar noves habilitats per a compensar-les. 

Penso que és això el que fa necessari un àlbum com aquest, per a educar una sèrie de valors fonamentals en l’educació dels més petits. Educar en la valoració dels altres, no tant pel que els hi manca sinó pel que poden arribar a fer; afavorir actituds de respecte; estimular l’afany de superació; fer adonar que sempre podem millorar i desenvolupar noves habilitats;…

Només aconseguirem una societat més justa si eduquem per a formar ciutadans tolerants i respectuosos amb la diferència.

Supernens és un àlbum il·lustrat que potser no destaca per l’originalitat del seu plantejament, on tot es desenvolupa per camins convencionals i més aviat previsibles; però conté un missatge tan potent com necessari que serà de gran utilitat per a pares, mestres i educadors; perquè hi ha coses en les quals resulta imprescindible formar i “adoctrinar” els nostres infants.

Aquesta ressenya està extreta de: http://vidalectora.blogspot.com/2019/01/lij-supernens-danya-damiron.html

#animallibres  #llegirpergaudir  #llegirperaprendre  #llegirenfamília #planetaterra  #ajudamútua #comprensió #diversitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s